Blog

Enneagram-karakterek – milyen típusú embernek mutatod be az üzletet

Sokszor bele esünk abba a hibába, amikor mindenkinek ugyan úgy akarjuk bemutatni az üzletet.

Ez a megközelítés azért nehézkes, mert nem elég az, hogy mindenki különböző nyitotságot mutat egy-egy új dolog iránt, hanem ráadásul még más személyiség típussal rendelkezik, vagyis egy-egy új dolog megértése teljesen más csatornán tud megvalósulni.

Például minden tárgyalásomnál a beszélgetés elején keresem azt a hasonló véleményt, eseményt a jelöltel, ami közös kiindulási pontot biztosíthat. Ha ez meg van, a beszélgetésünk sokkal jobb százalékban sikerül, mintha csak eldarálnám, hogy miben gondolkodok.

Ez mellett mindenkinek azt ajánlom, hogy az első kérdése MINDIG az legyen, hogy “Milyen célod van? Milyen célt szeretnél elérni ezzel az üzelttel?”

Ennek a megértéséhez most Halász Alexandra enneagramokkal foglalkozó előadását szeretném figyelmedbe ajánlani, ami alapján egy kis gyakorlással könnyen felismerheted, hogy milyen típusú emberrel állsz szemben.

Hogyan találj időt az életed legfontosabb dolgaira?

Ej, ez a téma senkinek sem könnyű és azt hiszem nagyon sokat kell gyakorolni. Egyik tanárom azt mondta, hogy a happy end-ből csak max a happy rész fog teljesülni, az end valószínűleg nem. De  hát ettől leszünk folyamatosan jobbak, ami egyet jelent azzal, hogy boldogabbak leszünk! Megéri.

Gál Kristóf vállalkozóknak hozza fel a 4 példát az idő menedzselésére, de nagyon jó alap neked is, hogy ez alapján tedd te is a dolgaidat!

Időgazdálkodási megoldások

Ami nem működik a technikák és módszerek, abban az esetben, ha nincs mögöttes belső MOTIVÁCIÓ és fegyelmezettség.

Motiváció=miért csinálom a bizniszt. Ha ez meg van, akkor az lesz az üzemanyaga a tetteidnek.

  1. NAPTÁR: tervezd az életedet

Bőségszemlélet, avagy ahogy a világot eddig nem láttad

Sokszor tapasztaltam, hogy a magyarok inkább szűkösségben gondolkodnak. Félretesznek, spórolnak a rossz időkre, ami egyszer majd-csak-valamikor-talán elérkezik.

Amikor pedig lehetőség van arra, hogy valami változás történjen az életben, akkor ódzkodnak beletenni az időt, energiát vagy pénzt a lehetőségbe.

Erről a szemléletről beszélt Vörös Szilva egy remek előadásban.

Te hogy látod a világodat: szűkösen vagy bőséggel?